måndag 7 november 2016

Vi presenterar "Zoya" - vår tuffa siamestös!

Den 19:e oktober anlände hon så äntligen denna efterlängtade lilla dam som vi haft ögonen på sedan i somras! Uppfödd av Helle på S*Asynjas Katteri.

Hon har charmat oss totalt, och nu när hon varit här hos oss en tid kan vi lugnt konstatera att hon blivit väl omhändertagen av övriga medlemmar i kattgruppen, Hunden Semlan är fortfarande lite småläskig.

Ska vi beskriva henne så blir det en liten del apa (typ Herr Nilsson i Pippi Långstrump), en liten del katt och en ganska stor del hyperaktivitet! Händer det nåt är hon där. Har det hänt nåt, så beror det troligtvis på att hon VAR där - och hon kommer definitivt vara där även nästa gång det händer!

Matmonster - absolut! Vi jobbar just nu på hur man förebygger matmonster på diskbänken, i vasken, i skafferiet, i kylen - eller på våra mattallrikar. Hon är envis, mycket envis. Än så länge vinner vi.
Tror vi...

Hon är dessutom nyfiken och mycket hjälpsam! Ska vi brygga kaffe hjälper hon gärna till, särskilt bra gör hon det genom att ta ett långt och högt skutt från köksbordet och landa på lämplig axel för bästa utkiks- och hjälpplats! Mindre kul är när hon missar, landar på lämplig rygg och sedan klättrar upp till axeln.

Samma taktik använder hon vid fotoredigering vid datorn, (fast då springer hon först en vända över tangentbordet), eller när frukost ska serveras, eller varför inte när vi går våra morgon- och kvällsrundor och ska fixa med kattlådorna.
Redan nu skall därför varning utfärdas till framtida besökare (särskilt vid eventuell risk för hjärtproblem): Se för ALL del till att vara ensam på insidan av dörren vid besök på "hemlighuset"...

En avkopplad Zoya, något nyvaken och ovanligt stilla! 2016-11-05

På hemväg 2016-10-19.

På hemväg 2016-10-19.

Hela kullen när jag var hos uppfödaren på besök 2016-08-30.

Med kullsyskon 2016-08-30.

Med kullsyskon 2016-08-30.

Med kullsyskon 2016-08-30.
En liten tröttis.


1 kommentar:

  1. Fina Zoya så glad att allt går bra. Kramar från oss.
    Helle uppfödare till det lilla buset

    SvaraRadera