måndag 1 augusti 2016

Vi presenterar vårt nytillskott - Smulan!


Fullständigt stamtavlenamn: SE*Regalskeppets Annabelle
Ras & Färg: Helig Birma, Chokladmaskad (SBI b)
Kallas: Smulan/Smulis
(Smulan = lilla minstingen i gänget, en smula chokladkaka med MASSOR med frosting - det syns väl?)

Född: 2016-04-28
Far: CH S*Stensereds Freddie
Mor: IC S*Saphire Extreme Spectra Vondergeist


Smulisen är en pratig och social liten dam. Hon är kavat med bestämda åsikter. Kurrar som en mindre motorbåt, gärna och ofta. Hon tog snabbt plats i gänget, blev bästis med "Snutten" på mindre än ett dygn - och är nu dessutom adopterad av extramamma Mio. Hon kunde inte fått en bättre start!  Efter bara några dagar accepteras hon fullt ut av samtliga i gänget utom mamma Cayenne. Inga slagsmål, Cayenne fräser bara lite när nykomlingen kommer för nära, vilket är fullt förståeligt då Cayenne fortfarande har stora barn kvar i boet, och hon jobbar just nu på att stöta bort dem också på samma sätt.

I skrivande stund ser Smulan ut att utvecklas till den största knäkatten i gänget - och vi klagar inte!
Smulan är nästa steg mot vår dröm om ett eget katteri. Hon har en fin mentalitet vad vi kan bedöma så här långt. Hon är nyfiken och tillgiven, är med där det händer saker. Dessutom är hon fin i typ och teckning, vilket känns väldigt positivt inför framtida utställningar! Vi ser fram emot hennes utveckling så får tiden utvisa om det blir ytterligare ett steg så småningom.
  Att vara fodervärdar för Cayenne och vara med om att föda upp Purple-kullen var den bekräftelse vi behövde om att vi är på rätt spår och att det här med uppfödning är bland det roligaste och mest spännande som finns - och samtidigt väldigt utvecklande att hålla på med! Det ger så mycket för själ och hjärta, och det har dessutom gett mig själv personligen så otroligt mycket och hjälpt mig i min återhämtning från en tuff period så här mitt i livet.

Givetvis finns en hel del som är mindre roligt, och ganska mycket är betydligt jobbigare och tuffare än vad vi någonsin kunnat räkna med - men ändå, detta är vad vi vill göra i framtiden! Sedan i vilken omfattning och hur vi delar upp det på bästa sätt får framtiden helt enkelt utvisa!

Under hösten kommer troligtvis minst ett stamnamn registreras, som sagt lite beroende på hur vi delar upp detta då vi bor i två olika hushåll. Tills vidare är nytillskottet en gemensam investering, men hon ägs av Micke och kommer bo tillsammans med våra andra birmor i Kärrgruvan/Norberg i norra Västmanland.

Från vänster: Snutten, Smulan och Piipen.

Från vänster: Cayenne, Tutis, Snutten, Smulan och Pipen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar