måndag 2 maj 2016

Äta, sova, äta, sova, äta, osv...

Precis så är det!
Det händer inte särskilt mycket för tillfället i bolådan. Bäbisarna äter och äter och äter, och resten av tiden sover de. Alla tre har, eller är på väg att öppna ögonen, och har så smått börjat utforska miljön i bolådan, om än på väldigt ostadiga och darriga ben.

För oss på utsidan av bolådan är det inte så mycket passning alls nu, bara när mamma Cayenne oftast ganska högljutt deklarerar sitt akuta behov av matservering NU! Och så förstås vid de dagliga vägningarna av bäbbarna då vi kollar viktökningen, noterar framsteg och passar på att klappa lite på dem och vänjer dem vid mänsklig kontakt. Ungefär en minut har vi på oss innan Cayenne börjar tala om för oss att bäbben hör hemma i lådan bland de andra. Mycket bestämd ung dam!

"Tuten" visade i dag att hennes klor är välvässade! Det var inte helt lätt att få loss henne från handen och därefter tröjan vid vägningen - hon satt tokfast!

Både Loppan och Mio vågar sig nu fram till dörren i lådan, i dag har vi till och med sett att de törs sticka in huvudet och kolla läget, något de definitivt inte skulle ha gjort för en vecka sedan. Nu är Cayenne mer trygg i sin mammaroll och tar det hela med lite större ro. För bara några dagar sedan morrade hon värre än en arg hund om någon skulle ha vågat sig på något liknande. Då var det bara tillåtet att mycket tyst och försiktigt ställa sig på bakbenen och kika lite försynt över kanten.

Så här mysigt hade de i lådan i dag:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar