måndag 30 maj 2016

Young Showcats

Vi hade haft Loppan och Cayenne hos oss bara ett par veckor när det var dags för vår första kattutställning någonsin, spännande värre. Detta var den 31:a augusti 2013 i Eskilstuna. Vi var gröna och katterna unga, knappt vana vid varandra då de känt både varandra och oss i endast 14 dagar - och så skulle vi preparera katterna inför utställningen. Det gick så där... Vi kunde ha både schamponerat fler gånger vid badet, plus jobbat mer med balsam och fön, men vi var varsamma och lyssnade på katterna. Vi valde att vara försiktiga med våra nya små vänner, vilket vi faktiskt aldrig ångrat eller ens ifrågasatt.

Att det troligtvis kostade oss någon extra utmärkelse må så vara, men det hade inte varit värt det. Sedan får alla andra säga vad de vill. Vi gjorde vårt bästa och med utgångspunkt från småmissarnas bästa - vad mer kan man göra? Det gick bra ändå, trots gliringar från domare om att vi kunnat "preppa" pälsen bättre (den var lite smått lockig bakom öronen bland annat).

Hur som så gick det bra! Cayennes kull ställdes ut, och kullen kom på 2:a plats av 7. Både Cayenne och Loppan fick varsitt Ex 1, och Loppan blev dessutom BIV. Glada, nöjda och VÄLDIGT trötta vände vi efter det hemåt.

Två trötta krigare med sina priser. Cayenne till vänster och Loppan till höger.

Närbild på Loppan.Efter detta har vi faktiskt inte ställt ut mer. Vi får se hur det ser ut i framtiden. Nu när vi plockat fram den här dokumentationen med så fina omdömen kanske vi blir sugna igen för att kolla av hur de står sig mot konkurrensen som vuxna - vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar