söndag 22 maj 2016

Prövat lite nya smaker!


Nu har kattungarna börjat smaka lite annat än modersmjölken från Cayenne. Både välling, uppblött torrfoder, torrt torrfoder, fisk - och blötmat. Vissa smaker är spännande, andra absolut inte uppenbarligen.

Även filtar, fingrar, hälsenor, tröjor och så vidare. Till och med kattsanden i kattlådan smakas det på. Precis som vilka bebisar som helst så skall det testas både det ena och det andra.

Kattlådan var faktiskt en lite chockartad upplevelse för oss tvåbeningar. Vi inbillade oss att jodå, det var bara att stoppa ned en proppmätt kattunge där, se till att den krafsade lite, och sen skulle den liksom göra sitt...
Johej du... De öppnar munnen så den är stor som en grävskopa minst, sen glufsar de blixtsnabbt munnen full och tuggar. Det är minst sagt ett bestyr att få ut all sand samma väg igen.

Nu har det dock lugnat ned sig, och de börjar förstå vad lådan är till för och att det är tallrikarna vi ställer ned till dem som innehåller det ätbara. Inte lätt att vara med om detta för första gången, för all info finns uppenbarligen inte i böcker och kurser utan ska visst upplevas. Kan lugnt erkänna att vi är glada att de är tre och inte en stor kull på åtta... Vi har fullt upp!

Vatten måste man ju också prova!

Uppblött och mosat torrfoder för bebisar.

Välling. Bäst man äter fort innan mamma Cayenne kommer och tar en slurk.

De har testat att knapra lite torrfoder, det fungerar fint med deras vassa små tänder, men de är på tok för otåliga, de vill äta SNABBT, så vi avvaktar lite till med det.
När mamma Cayenne tar en slurk välling kan man ju passa på att ta lite efterrätt om man inte är helt mätt!
"Alltså, kan du sluta fotografera och plocka upp och gosa med mig nu!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar