tisdag 14 juni 2016

Pipen - Vår smarta lilla kelgris!

Stamtavlenamn: S*Sajberkattens Purple Rain

Smeknamn: "Pipen"

Motto: "Leka bra, men gosa bäst!"

Personlighet: Kullens sötsnöre! Snabbast i utvecklingen av dem alla tre. Först att gå på lådan ordentligt. Först att äta välling, torrföder och blötmat (eller rättare sagt ALLT som serveras...), och även den som hela tiden jämnt och stadigt ökat i vikt. Öppnade båda ögonen först.

Leker gärna, men helst i korta perioder, sen vill han mycket hellre sitta och mysa i någon tvåbenings knä. Lättast att fotografera - lugn och sansad och dessutom verkar han gilla att posera!

Smeknamnet "Pipen" kommer av hans som liten väldigt lågmälda pipande, som ett yttepytte marsvin ungefär.

Han är smart - jättesmart! Inte så snabb alltid, men han kan sitta länge och studera och planera exempelvis en ny rutt för att komma åt något ställe där han inte varit tidigare, sen ser han till att ta sig dit! Där de andra två syskonen använder tänder och klor för att lösa problem, använder han hjärnmusklerna och får istället tag på godiset eller leksaken på första försöket!

"Pipen" är otroligt lätt att få kontakt med, men han kräver den inte. Han väntar lite på "sin tur" och armbågar sig inte fram på samma sätt som exempelvis syster "Tutis". Han älskar verkligen när vi tvåbeningar plockar upp honom och ligger och ser på oss med sina stora blå ögon när vi kliar och klappar honom. Han är verkligen det perfekta sällskapet i TV-soffan på kvällen. Somnar gärna ihopkurad på valfri tvåbenings mage!


Nedan är "Pipen" ca 7 veckor gammal:

Nu är det dessutom dags att börja ta emot besök av potentiella framtida nya familjer till de små! Finns det någon bloggläsare där ute som kan tänka sig en helmysig ullboll som framtida kompanjon är det bara att ta kontakt med uppfödaren Lena Berglund på S*Sajberkattens (följ länken för kontaktuppgifter). Vi är bara fodervärdar åt mamma Cayenne, så även om vi kommer att träffa alla så ligger slutgiltiga beslut om framtida hem åt kullen hos uppfödaren, vilket vi vill understryka!

Det går givetvis bra även att slå en signal direkt till oss och boka in en träff med de små, gör det då på telefonnummer: 070-421 60 86. Mamma katt och kattungar finns att se i Kärrgruvan, Norberg i Norra Västmanland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar