måndag 13 juni 2016

Tutis - Snacksalig dam med klös!

Stamtavlenamn: S*Sajberkattens Purple Heart

Smeknamn: "Tuten" eller "Tutis". Nu sedan de fått sina riktiga stamtavlenamn går hon även under namnet "Lilla Hjärtat".

Motto: "Jag vill, jag kan - jag SKA!"

Personlighet: Kullens lilla Diva. (Se mig, hör mig - LYD mig!) Lite kräsen dam, svår att övertyga när ny mat serveras exempelvis. Gillar dock riktig mat, som fisk och köttfärs exempelvis. Då slinker allt ned i ett nafs.

Den mest sociala av alla tre, är den av dem som alltid hänger i våra byxben för att få följa med på något nytt spännande äventyr. Rymningsbenägen - eller just äventyrslysten! Inte som brorsan "Snutten" som helst snabbt rymmer genom grinden, nej, denna tjejen hittar vägar ÖVER grinden. Vissa har vi inte ens räknat ut HUR hon lyckats ännu.

"Tutis" var den som spann allra först och även den som först ropade på oss tvåbeningar från bolådan när hon blev uttråkad - och detta innan de ens var tillräckligt stora att själva kunna klättra ut. Därav smeknamnet "Tuten", då hon högt och ljudligt tutade ut sitt missnöje med att sitta i en låda med mamma och syskon när det fanns kuligheter utanför.
Hon är fortfarande bra på att tuta och påkalla uppmärksamhet, både från oss eller från syskonen eller mamma Cayenne. Fungerar inte det så kartar hon bara helt resolut uppför första bästa tvåbeningsben - med eller utan byxor. Ibland är det välkommet. Ibland inte.

Älskar att bli klappad på magen och under hakan, då spinner hon loss som en liten motorbåt! En varning bör dock utfärdas, för är hon pigg och uppspelt när man provar klia henne på magen är det definitivt mer krokodil än båt...

Somnar gärna utsträckt tvärs över en tvåbenngsmage, eller hopkrupen uppe mellan halsen och nacken.


Nedan är "Tutis" ca 7 veckor gammal:

Nu är det dessutom dags att börja ta emot besök av potentiella framtida nya familjer till de små! Finns det någon bloggläsare där ute som kan tänka sig en helmysig ullboll som framtida kompanjon är det bara att ta kontakt med uppfödaren Lena Berglund på S*Sajberkattens (följ länken för kontaktuppgifter). Vi är bara fodervärdar åt mamma Cayenne, så även om vi kommer att träffa alla så ligger slutgiltiga beslut om framtida hem åt kullen hos uppfödaren, vilket vi vill understryka!

Det går givetvis bra även att slå en signal direkt till oss och boka in en träff med de små, gör det då på telefonnummer: 070-421 60 86. Mamma katt och kattungar finns att se i Kärrgruvan, Norberg i Norra Västmanland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar